torsdag 3. juli 2014

Årlig vaksine og lydighetstrening

Ferrari har idag fått sin årlige vaksine. Alt vel, frisk og rask.

Men det som er overraskende er at Lulu (6mnd og 20,6 kg) er hele 1 kg tyngre enn Ferrari (24mnd og 19,6 kg). Det er ingen tvil om at Lulu blir svær!

Personlighetsforskjellene er også merkverdige. Lulu er utadvendt, nysgjerrig og ikke nervøs eller usikker på noen! Mens Ferrari kan se ann situasjonen før hun løper bort, og det ender alltid med det. Hun er også mer usikker på barn, fordi ofte når vi er ute kommer det barn løpende og bøyer seg over henne, dette blir for brått da hun helst vil hilse på først. De er uforutsigbare og voldsomme i bevegelsene, noe hun finner mistenksomt. Lulu er nokså lydig til å være 6 mnd, men Ferrari er lettere å trene (enda i allefall).

Idag skal vi trene lydighet. Ferrari trenger oppfriskning og Lulu trenger rett å slett å komme til neste nivå. Lydighetstrening er en tålmodighetstest for både hund og eier, spør du meg. Våre eurasiere er i allefall veldig ivrige, og kan derfor være litt vanskelig å roe ned. Det er viktig å huske på, synes jeg, at om man ikke får det til så er det i allefall ikke fordi at hunden ikke vil!

Hovedpunktene i lydighetstreningen vår er:
- Innkalling
- Gå fot (hunden skal gå ved førers fot, uansett tempo- tryggere i trafikk, lettere på utstilling)
- Bli/ligg (hunden skal holde seg stående eller liggende på et punkt til beskjed gies om annet)
- Stå fint (godbit-trening som gjør hunden ivrig og glad, men står stille for å få godbit- utstilling)
- Vær så god (hunden er fri)
- Gå bort (dersom man trenger at hunden skjønner når den må flytte seg under situasjoner hvor den evt kan skade seg eller generelt er i veien)

Noen morsomme triks kan man også legge til når man trener. Ferrari kan for eksempel å rulle rundt ;) Her er en video fra den gangen jeg lærte henne det trikset. Er litt bedre innøvd nå!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar